Eşti îngrijorat că preşcolarul tău are crize de furie sau, în ciuda faptului că învăţase să facă la oliţă, de curând a reînceput să-şi murdărească lenjeria? Sau poate că este vorba de un şcolar de clasa a treia sau a patra care pare impulsiv şi hiperactiv, tensionat sau deprimat, iar învăţătoarea lui te-a anunţat de curând că nu învaţă în ritmul la care se aştepta ea.
Poate copilul tău este un adolescent prea preocupat de alimentaţie şi de greutatea corporală, având comportamente autoagresive sau schimbări de dispoziţie şi comportament imprevizibil? Te preocupă emoţiile şi comportamentul copilului tău şi doreşti să afli ce anume poţi face pentru a-l ajuta? Atunci cartea aceasta ţi se adresează.
Ea abordează aspecte cum ar fi intervenţii specifice de autoajutorare, psihoterapia, tratamentul medical, testarea psihologică şi perspective de înţelegere şi de tratare a anumitor simptome (de exemplu, anxietatea, agresivitatea, schimbările de dispoziţie şi accesele de furie).
Kenneth H.
Talan este medic psihiatru.
A studiat medicina la Yale.
A lucrat multă vreme în clinici pentru copii şi adolescenţi, precum şi în şcoli publice.
Timp de mai bine de 20 de ani a fost consultant pe probleme de psihiatrie pentru profesori, psihologi şi consilieri psihologici care lucrau cu elevi cu probleme de comportament.
A ţinut prelegeri de specialitate pentru publicul larg şi pentru profesionişti.
Cuprins: Mul?umiri Introducere PARTEA I: Intervenţiile părinţilor 1 Ce este de făcut când credeţi că fiul sau fiica dumneavoastră are o problemă 2 Semnalele de alarmă: lista alfabetică a simptomelor 3 Perturbări în dezvoltare: copilul ca întreg 4 Zece paşi pentru a vă ajuta copilul să revină pe calea cea bună 5 Gestionarea sentimentelor dumneavoastră când copilul suferă PARTEA a II-a: Intervenţiile specialiştilor 6 Evaluarea şi testarea: de ce, ce, cine şi unde? 7 Întrebări despre tratament: cine sunt persoanele care oferă ajutor şi unde se află ele? 8 Psihoterapia şi efectele sale secundare 9 Medicamentele şi efectele lor secundare 10 Terapii complementare şi alternative şi efectele lor secundare 11 Rolul jocului în psihoterapia individuală, de la copilărie la adolescenţă 12 Costurile tratamentului: bani, energie şi timp ANEXĂ: Bibliografie pentru autoajutorare