Cartea nu mai este in stoc la editura, daca o adaugi la favorite o sa anuntam editura ca inca prezinta interes iar pe tine te anuntam cand este re-tiparita.
Inca nu esti hotarat? Adauga la favorite Scoate de la favoriteCe să facem atunci când copiii noștri se comportă nepotrivit, când suferă de frici și traume ascunse, când, în ciuda eforturilor noastre, ei par să acționeze urmând niște legi numai de ei știute? Care sunt acele strategii eficiente, menite să readucă liniștea în căminul nostru și să valorifice potențialul copiilor, pregătindu-i adecvat pentru viața de adult? Parentajul terapeutic de la A la Z este un ghid practic și ușor de parcurs, în care sunt descrise și explicate comportamentele problematice și care oferă soluții simple și raționale, de aplicat în timpul și după manifestarea acestora, dar și preventiv.
Acest stil de parenting este util în primul rând copiilor care au suferit traume de dezvoltare sau tulburări de atașament în copilăria timpurie și care au nevoie mai mult decât alții de o bază de siguranță, de căldură și limite ferme, pentru a putea crește emoțional și cognitiv.
Așadar, deși fiecare părinte poate găsi în aceste pagini idei și sfaturi demne de urmat, cartea este de un interes deosebit pentru cei care și-au asumat sarcina dificilă dar meritorie de a educa și îngriji copii al căror start în viață nu a fost dintre cele mai line.
Sarah Naish, specializată în asistență socială, fondatoare a Asociației Naționale Părinților Terapeutici, este mama a cinci copii adoptați.
Susține conferințe și cursuri de formare pentru psihologi și asistenți sociali, dar și pentru părinți sociali sau adoptive.
Cuprins
Introducere
Partea I
Capitolul 1 De ce fac copiii noștri lucrurile pe care le fac
Capitolul 2 Câteva cuvinte despre tulburarea de traumă a dezvoltării și alte tulburări legate de aceasta
Capitolul 3 Fundamentele esențiale ale parentajului terapeutic
Capitolul 4 Modelul P.A.R.E.N.T.S.de intervenție pentru părinții‑terapeuți
Capitolul 5 O sinteză și explicații despre alte strategii de parentaj terapeutic
Capitolul 6 Reacții și strategii de evitat
Capitolul 7 Cum ne gestionăm propriile noastre sentimente — epuizarea rezervelor de compasiune și grija față de sine
Partea a II-a:Comportamente, provocări, soluții de la A la Z
Mulțumiri
Referințe, lecturi suplimentare și pagini de internet