Cartea nu mai este in stoc la editura, daca o adaugi la favorite o sa anuntam editura ca inca prezinta interes iar pe tine te anuntam cand este re-tiparita.
Inca nu esti hotarat? Adauga la favorite Scoate de la favoriteA face întotdeauna pe plac copiilor nu înseamnă educaţie, ci doar seducţie.
Orice părinte ştie cât de dificil este să îmbini iubirea şi respectul pentru copil cu autoritatea.
Exagerarea într-un sens sau altul produce perturbări în comportamentul copilului.
Aldo Naouri, pediatru şi psihoterapeut, demonstrează că în lumea contemporană balanţa a înclinat prea mult în favoarea iubirii şi toleranţei faţă de copil, pierzându-se din vedere importanţa autorităţii.
De aceea, prima urgenţă în educaţie este tocmai reabilitarea autorităţii, ceea ce presupune recurgerea la interdicţii şi frustrări.
Aldo Naouri, pediatru şi psihoterapeut, tată a trei copii, este autorul a numeroase cărţi de succes, printre care Les filles et leur mères, Les pères et les mères.
Cuprins: Cuvânt-înainte PARTEA ÎNTÂI 1.
CARE ESTE PROBLEMA? Când este așa de simplu! Democraţia obligă! Atunci? Întoarcere la cazurile analizate Dragostea poate vindeca ura? 2.
CE ESTE UN COPIL? Locul în familie O fiinţă nouă cu un formidabil potenţial Un potenţial multă vreme nebănuit Un potenţial în sfârșit recunoscut O fiinţă extraordinar de dotată pentru afectivitate....
Legătura strânsă dintre fiziologic și afect Un metafizician dublat de un admirabil strateg O strategie adaptabilă 3.
CE ESTE UN PĂRINTE? În căutarea unei definiţii O bătaie de cap.
Dar de ce? Întâlniri Războiul dintre sexe Războiul dintre sexe are un obiectiv? Definiţie sau definiţii Cum să girăm războiul dintre sexe? 4.
CINE PUNE PIEDICI EDUCAŢIEI? Elogiul frustrării Rezistenţa de neînvins a mamelor Cercul vicios al fricii Exercitarea autorităţii și cerinţa de iubire PARTEA A DOUA Precizări utile 1.
EDUCAŢIA ÎNCEPE ÎN LEAGĂN Niciodată nu e prea târziu pentru a începe Întoarcerea acasă Locul copilului Ritmul meselor Interferenţe Frica Ritualurile Spasmele de plâns Atotputernicia infantilă 2.
CUM SĂ-L ÎNVĂŢĂM DESPRE CELĂLALT Cum să-l respectăm Lipsa poftei de mâncare Refuzul și preferinţele alimentare Tulburări de somn Îngrijirea organelor genitale Biberonul, alimenţia la sân, suzeta, jucăria preferată .239 Împărţirea sarcinilor între părinţi Comportamentul în faţa bolii Locul său în spaţiu Cum să vorbești copilului Mama, tata: obiectivizare și subiectivizare Politeţea Explicaţii și justificări Capriciile Faza de opoziţie, interdicţiile și „nu"-ul Sancţiunile Pedepsele fizice Încurajările.
Felicitările Refuzul băii Refuzul de a se culca Locul său în timp Timpul Încadrarea în timp Ameninţările Absenţa părinţilor Creșa, bona, babysitterele În călătorie Viaţa de zi cu zi Masa în familie Îmbrăcămintea Cadourile Televiziunea Prietenii Apropiaţii Animalele de companie Aniversările Pudoarea Baia între copii Sexul Atingerea organelor sexuale Masturbarea Educaţia sexuală Certurile între părinţi Grădiniţa Raportul cu profesorii Mici probleme Cuvintele urâte Violenţa Minciuna Transgresiunea Gelozia Copilul care lovește, copilul care mușcă Conflictele în jurul jucăriilor Disputele între fraţi și surori Extremele Moartea unui apropiat al părinţilor Moartea unui apropiat al copilului 3.
SINELE În jurul lui baby-blues Atotputernicia mamei Reluarea raporturilor sexuale Patul părinţilor Nuditatea Să spunem sau să nu spunem Certurile între părinţi Despărţirea părinţilor În legătură cu familiile recompuse Părinţii care adoptă și copiii lor adoptaţi Bunicii În loc de concluzie Mulţumiri