Cartea nu mai este in stoc la editura, daca o adaugi la favorite o sa anuntam editura ca inca prezinta interes iar pe tine te anuntam cand este re-tiparita.
Inca nu esti hotarat? Adauga la favorite Scoate de la favoriteDintre traditiile pe care cultura europeana le-a mostenit din Antichitatea greco-romana miturile sunt, probabil, partea cea mai familiara publicului cultivat contemporan. Pe de alta parte, mai toate demersurile exegetice moderne, de la antropologie la psihiatrie, au adesea drept referent miturile antice, tocmai datorita exceptionalei lor difuziuni. Ce ar fi cultura contemporana fara complexul lui Oedip? L-am putea intelege oare pe Freud (sau Enescu) daca nu am avea habar cine este Oedip?
Intr-o lume din care cultura clasica este tot mai exilata, Dictionarul de mitologie greco-romana incearca sa suplineasca, macar in parte, nevoia de informatie si de intelegere de care un public cultivat, dar tinut departe de radacinile istorice ale propriei culturi, poate avea nevoie. Nu este vorba de o colectie de povestiri pentru copii si adolescenti, chiar daca Dictionarul le poate fi de folos celor mai iscoditori dintre ei, ci de o naratiune organizata in vederea unui prim nivel de exegeza a miturilor antice, insotita de istoricul miturilor ca surse de inspiratie antice si moderne. Sursele, precum si bibliografia pe care le ofera fiecare articol deschid calea celor care ar dori sa mearga mai departe in cercetarea acestui inepuizabil univers al miturilor antice si a supravietuirii lor multimilenare.
Alaturi de colaboratorii mei – tineri specialisti in istoria si civilizatia greco-romana –, am incercat sa indemnam cititorii sa se bucure de splendoarea acestor traditii fundamentale pentru cultura europeana. (Zoe Petre)
Editura Corint Junior Carti pentru Prescolari de 5 sau 6 ani