Cartea nu mai este in stoc la editura, daca o adaugi la favorite o sa anuntam editura ca inca prezinta interes iar pe tine te anuntam cand este re-tiparita.
Inca nu esti hotarat? Adauga la favorite Scoate de la favoriteManualul de fizică de clasa a VII-a continuă proiectul început anul trecut, care prevede un set complet de manuale de fizică pentru gimnaziu.
Autorul a pornit în această întreprindere din dorința de a pune la dispoziția elevilor și a profesorilor un text ordonat și complet, o bază pentru dialogul profesor-elev.
FIZICĂ – manual pentru clasa a VII-a este alcătuit din 7 capitole și 37 de lecții, iar cuprinsul urmărește cu fidelitate programa analitică.
Fiecare lecție tratează subiectul din program plecând de la exemplele ușor de observat din jurul nostru, încercând să facă și mici extensii teoretice, atât cât sunt acestea cu putință.
PROBLEME REZOLVATE.
Ori de câte ori s-a putut, au fost introduse probleme-tip, împreună cu rezolvarea acestora.
Aceste probleme se pot dezbate în clasă, fiind un pas important pentru a se ajunge în faza de prelucrare și utilizare a informației și pentru a facilita drumul elevului spre rezolvarea de probleme, în general.
EXPERIMENTE.
S-au introdus, atunci când a fost posibil, propuneri de experimente care pot fi executate în clasă sau în laborator.
Aceste experimente sunt descrise și dirijate în detaliu și nu presupun o aparatură de laborator specială.
TEME EXPERIMENTALE.
În câteva ocazii, s-a folosit această abordare pentru a-i da elevului o mai mare libertate în a-și organiza singur experimentul, furnizându-i doar obiectele necesare.
ÎNTREBĂRI.
La sfârșitul fiecărei lecții, regăsiți câteva întrebări scurte sau probleme simple, menite să fixeze informația prezentată.
Ele pot fi folosite atât ca punct de pornire pentru o dezbatere în clasă, cât și ca teme individuale, și oferă o bună ocazie de sintetizare.
PROBLEME.
Fiecare capitol are la sfârșit un set de probleme, clasificate în trei grade de dificultate.
În total, manualul conține circa 270 de probleme.
„O nouă întâlnire cu unele dintre cele mai strălucite minți ale științei.
Galileo Galilei, Isaac Newton, Blaise Pascal, Arhimede… vă vor fi alături de-a lungul acestui an.
Veți avea ocazia să aflați unele dintre concluziile la care au ajuns aceste minți geniale, dedicate studiului naturii.
Manualul de fizică pentru clasa a 7-a este o carte de mecanică.
Veți afla cum interacționează corpurile, veți învăța cum se transmite presiunea în lichide sau cum se propagă sunetul.
Veți vedea cum funcționează o pârghie, un scripete sau o pompă hidraulică.
Veți întâlni principii fundamentale privind inerția și conservarea energiei.
Totodată, veți învăța să urmăriți un fenomen fizic, să-l interpretați și să puteți prevedea ce urmează.
Veți fi capabili să calculați viitorul folosind geniul lui Newton și înțelepciunea lui Arhimede.” – Mihail Penescu, autor DESPRE AUTOR Mihail Penescu a fost asistent universitar şi lector la Catedra de Fizică Atomică şi Nucleară a Facultăţii de Fizică din cadrul Universităţii din Bucureşti, între anii 1981 şi 1994.
Printre lucrările sale adresate învăţământului preuniversitar, publicate de-a lungul timpului, se numără Probleme recapitulative de fizică – Editura ALL, 1995/1996, şi Caiete de Fizică.
Lecţii de termodinamică – Editura AMCO PRESS, 1991.
Așadar, autorul a parcurs toate etapele de ucenicie didactică şi ştiinţifică: a fost cadru didactic universitar, a făcut cercetare ştiinţifică şi a editat carte şcolară.
Manualul reprezintă dorința sa de a apropia fizica și studiul fizicii de cei mai tineri dintre cititori.
Este rezultatul unei îndelungate activităţi didactice de predare, dar şi de editare a manualelor, în general, şi de fizică, în special.Comentarii și întrebări referitoare la conținutul manualului pot fi trimise pe adresa de e-mail manualfizica7@all.ro, iar răspunsurile vor veni direct de la autor.